y1a0161 copy

Salgsutstilling 2.- 12. november. Bildene selges til inntekt for United World Colleges.

I nærmere 70 år har Marianne Andresen virket som billedkunstner uten å forlange annen oppmerksomhet enn den hennes eget øye har gitt henne. Hele denne tiden er det den synlige verden hun har arbeidet med; altså det hennes blikk har sett og bildet begynner i blikket, i selve synsakten.

Allerede som tenåring avsløres hennes talent, og tidlig blir hun tatt ut til å delta på en utstilling for unge tegnere i Stockholms nasjonalmuseum. Den motstand hun møtte i sine omgivelser når det gjaldt billedkunst, må man tro avtok etter dette. Det viste seg også gjennom at hun etter hvert fikk kunstutdannelse fra Stockholm og München. I tillegg til talentet ble denne utdannelsen fundamentet for hennes videre virke som billedkunstner.

Hun har tilegnet seg et bredt register å uttrykke seg gjennom, og håndterer for eksempel penn, blyant og pensel med stor trygghet. Når det i tillegg, under arbeidet med hennes bilder, dukket opp noen vakre grafiske blad forstår vi at vi har med en person å gjøre som lar bildene virke som transformatorer for hennes visuelle energi.

I forbindelse på utstillingen lanserer Orfeus Publishing boken: Marianne Andresen. Slottet-Familien-Kunsten.
Forfatter: Nanna Segelcke

Åpningstider i utstillingsperioden:

Mandag-fredag kl. 10-17
​Lørdag-søndag kl. 12-16
For øvrig etter avtale.

Motta nyheter, oppdateringer og invitasjoner på epost

Bli den første til å motta nyheter om auksjoner og salg, få beskjed når kataloger er tilgjengelige på nett og få invitasjoner til visninger, utstillinger og foredrag.

Meld deg på