Bendik riis, stil life seks pærer
Bendik Riis, Still Life: Seks pærer 1950. Solgt på "Moderne" 26. mai 2020 for kr. 500.000. Auksjonsrekord for kunstneren.

Vi er på plass igjen etter julen og forbereder vårens auksjoner.

Vi starter sesongen med å forberede nettauksjonen «Fra Jahn Teigens samlinger», et muntert og herlig utvalg memorabilia fra den folkekjære artistens mangslungne liv og virke.

GWPA gjennomførte i 2020 vellykkede salg av en rekke ulike private samlinger. «Fra Jahn Teigens samlinger» er nok et slikt prosjekt som vi med glede og forventning ser frem til.

Det norske auksjonsmarkedet var overraskende sterkt i 2020 med en rekke millionnoteringer og prisrekorder både på eldre og moderne kunst. Det er ventet at den gode tendensen fortsetter i 2021.

Noen eksempler på kunstnere som var særlig etterspurte i 2020 og som vi søker til vårens auksjoner:

Munch, mot skogen ii
Edvard Munch, Mot skogen II. Solgt for kr. 3.000.000 på Munch-Auksjonen 2020.
Thomas Fearnley
Peder Balke
Theodor Kittelsen
Harald Sohlberg
Gustav Vigeland
Ludvig Karsten

Edvard Munch
Pablo Picasso
Rolf Nesch

Anna-Eva Bergman
Aase Texmon Rygh
Irma Salo Jæger
Charlotte Wankel

Innleveringen til vårens «Klassisk» og «Moderne» har startet. Ta kontakt med Hans Richard Elgheim, tlf. 920 42 306 eller send fotos til hansrichard.elgheim@gwpa for vurdering og rådgivning.

Motta nyheter, oppdateringer og invitasjoner på epost

Bli den første til å motta nyheter om auksjoner og salg, få beskjed når kataloger er tilgjengelige på nett og få invitasjoner til visninger, utstillinger og foredrag.

Meld deg på