Original

I år er det 25 år siden vi etablerte oss under vårt nåværende navn, Grev Wedels Plass Auksjoner AS, i Gamle Logen på Grev Wedels Plass i Oslo.

Vi har hele tiden orientert oss mot det beste av moderne og eldre norsk kunst. Det har ført til fantastiske auksjoner, et utall auksjonsrekorder for enkeltkunstnere, og år etter år har vi kunnet se tilbake på de høyeste prisene i det norske markedet.

De fleste som kjenner oss forbinder oss med Edvard Munch og norsk kunst av høyeste kvalitet. Vi har dermed en tydelig profil som er en fordel både for våre kjøpere og selgere.

Det som er mindre kjent for enkelte er at vi også formidler utvalgte, kostbare verk utenom auksjon, driver utstrakt rådgivning for private og offentlige samlinger, har kompetanse til å taksere og håndtere hele bo av høy kvalitet og at vi også har samlere på norsk 1700-talls sølv og glass.

Faglig kompetanse, moderne og profesjonell markedsføring, inngående kunnskap om kjøperne og markedet og stor vekt på personlig service kan være noen av grunnene til at så mange selgere av verdifull kunst velger Grev Wedels Plass Auksjoner. Spesialisering har vist seg å være riktig for våre kunder og for oss.

Det er viktig å ha kompetanse og selvtillit nok til å kunne si at det som ligger innenfor vår nisje håndterer vi best. Like viktig er det å ha ydmykhet nok til å si at det som ligger utenfor våre spesialfelt håndterer andre bedre. Uansett er det en styrke at alle hos GWPA har 20-30 års fartstid i bransjen. Det er kanskje ett av våre aller største konkurransefortrinn.

Noe av det mest verdifulle med lang erfaring er å være fortrolig med at smaken endrer seg, at markedet endrer seg. Trender oppstår, utvikler seg, fortar seg og erstattes av nye. Men gjennom alle skiftende tider og trender står den høyeste kvaliteten sterkest. Den kunsten som har en sterk plass i kunsthistorien har det gjennomgående også i markedet. Dette vet vi ikke minst etter 25 år hos Grev Wedels Plass Auksjoner.

Vi har et vellykket 2016 bak oss. Kjøperne våre likte det vi frembød i fjor og sørget for en høyere salgsprosent enn på mange år. Det gjaldt både den eldre og den moderne kunsten. Dette bekrefter at vi tilbyr det kjøperne vil ha og at vi setter riktige vurderinger. Kunstverk i de aller høyeste prisklassene manglet i markedet i 2016. Det håper vi endrer seg i jubileumsåret 2017, for vi har kjøperne.

Vi fortsetter vår spesialauksjon «Fokus 1900» til våren der vi søker den høyeste kvaliteten fra sentrale navn fra hele 1900-tallet.

Også den beste 1800-talls kunsten skal få sin plass på våre auksjoner denne sesongen.

Ta gjerne kontakt med Hans Richard Elgheim, 920 42 306, så snart som mulig for en uforpliktende samtale eller send fotos til: hansrichard.elgheim@gwpa.no

Motta nyheter, oppdateringer og invitasjoner på epost

Bli den første til å motta nyheter om auksjoner og salg, få beskjed når kataloger er tilgjengelige på nett og få invitasjoner til visninger, utstillinger og foredrag.

Meld deg på