Gude & tidemand, brudeferden
HF. Gude og A. Tidemand, Brudeferden i Hardanger 1853. Solgt for NOK 5.100.000 på Jubileumsauksjonen (2002).

30 år med auksjonsrekorder markeres med jubileumsauksjon i Gamle Logen.

På vår 10-års jubileumsauksjon i 2002 hadde vi gleden av å selge en versjon av ikonet fra nasjonalromantikken, “Brudeferden i Hardanger”. I år er det 30 år siden GWPA ble etablert og det har blitt utallige auksjonsrekorder på våre fremste 1800- og 1900-talls kunstnere -flere ganger hvert eneste år. Mange av rekordene står fortsatt.

Nå er igjen forberedelsene i gang til en jubileumsauksjon, GWPA30, der vi søker det beste av norsk kunst gjennom hele den norske kunsthistorien, og der vi vil tilby et omfattende program for dokumentasjon og markedsføring. Solide salgstall gjennom tredve år viser at vi har kontakt med de rette kjøperne. De kjenner GWPA som et nisjeauksjonshus som alltid søker den høyeste kvaliteten.

Dersom du vurderer salg av verdifull kunst kommende sesong, kan Jubileumsauksjonen GWPA30 være en spesielt god anledning. Ta kontakt med oss allerede nå for en uforpliktende samtale om hvilket salgsopplegg vi kan skreddersy for ditt eller dine kunstverk. En utvidet spesialutgave av vår “Preview” kan utgjøre en verdifull del av markedsføringen. Innlevering pågår. Tidlig innlevering gir som regel best resultat. Siste innleveringsdag 11. november.

Et utvalg kunstnere som våre kunder særlig etterspør i dagens marked;

Johan Christian Dahl, Thomas Fearnley, Peder Balke, Hans Fredrik Gude, Adolph Tidemand, Lars Hertervig og Amaldus Nielsen.

Theodor Kittelsen, Christian Skredsvig, Frits Thaulow, Christian Krohg (malerier fra 1880-1890-årene) og Arne Kavli.

Edvard Munch, Harald Sohlberg, Nikolai Astrup, Ludvig Karsten og Per Krohg (malerier fra 1910-1930).

Aage Storstein (kubistiske motiver fra 1930- 1940-årene), Gjert Jynge, kubistiske motiver av Charlotte Wankel, Ragnhild Keyser og Ragnhild Kaarbø.

Johs. Rian, Bendik Riis, Gunnar S. Gundersen og Jakob Weidemann.

Anna-Eva Bergman, Else Hagen, Irma Salo Jæger, Mouche Thomsen, Inger Sitter, Hanne Borchgrevink, Lars Tiller, Roar Wold, Per Kleiva og Leonard Rickhard.

Sverre Bjertnæs, Frank Brunner og Kenneth Blom.

Skulptur:
Gustav Vigeland, Arnold Haukeland, Aase Texmon Rygh, Per Ung og Bård Breivik.

Tekstil:
Frida Hansen, Hannah Ryggen, Synnøve Anker Aurdal og Else Marie Jakobsen.

Jubileumsauksjonen GWPA30 retter seg hovedsakelig mot kunstverk med verdi over kr. 100.000. Verker med antatt verdi over kr. 50.000 vil også bli vurdert.

Motta nyheter, oppdateringer og invitasjoner på epost

Bli den første til å motta nyheter om auksjoner og salg, få beskjed når kataloger er tilgjengelige på nett og få invitasjoner til visninger, utstillinger og foredrag.

Meld deg på