Utsnitt av forsiden til Nils Messel: The Impressionist Trail
Utsnitt av forsiden til Nils Messel: The Impressionist Trail

En engelsk utgave av “Franske forbindelser. Kunst, kapital og konjunkturer i Norge rundt 1. verdenskrig” (2016) ble lansert hos Grev Wedels Plass Auksjoner den 9. desember. I den anledning holdt forfatteren, mag. art. Nils Messel en presentasjon av boken. Nå har du mulighet å få med deg lanseringen på video stream.

Se foredrag av Nils Messel her

Nils Messel: THE IMPRESSIONIST TRAIL

På forbausende kort tid gikk Nasjonalgalleriet fra å være et beskjedent museum i Europas utkant til et museum av internasjonal klasse. Ikke minst takket være Nasjonalgalleriets Venner, stiftet i 1917, mottok museet nå en lang rekke franske mesterverk som fremdeles utgjør den stolte kjernen i Nasjonalmuseets utenlandske samling.
Nils Messels bok Franske forbindelser. Kunst, kapital og konjunkturer i Norge rundt 1. verdenskrig (2016) er fortellingen om sensasjonelle utstillinger av fransk kunst og om de mange privatsamlingene som ble etablert i Norge mens det øvrige Europa sto i brann. Bildenes vandring gjenspeiler Europas dramatiske økonomiske situasjon under og rett etter 1. verdenskrig. I Norge førte «jobbetiden» til omfattende investering i kunst. Men etter få år sto konkursene i kø. Bildene forsvant ut av landet igjen og befinner seg nå i viktige museer i Europa, USA og Asia.
I dag er det bare Nasjonalgalleriets Venners gaver til museet som fortsatt er i Norge.

Nils Messels bok Franske forbindelser kom ut i samarbeid med Nasjonalgalleriets venner i 2016. Forfatteren og forlaget opplevde raskt at dette var en bok det var interesse for i fagmiljøene i andre land. Fordi disse sentrale bildene som behandles nå befinner seg rundt i hele verden, ble det satt i gang arbeid med å få boken ut på engelsk. Den foreligger nå.

Omslag jpg franske forbindelser forside 2 1024x1024
Forside the impressionist trail

Motta nyheter, oppdateringer og invitasjoner på epost

Bli den første til å motta nyheter om auksjoner og salg, få beskjed når kataloger er tilgjengelige på nett og få invitasjoner til visninger, utstillinger og foredrag.

Meld deg på