Edvard munch, angst

Hans Richard Elgheim i Grev Wedels Plass Auksjoner (GWPA) tror kunstmarkedet forbereder seg til Munchmuseets åpning i år og at det blir et bra år å selge Munch.

- Munch-Auksjonen 2019 ble en suksess med stor etterspørsel og en rekke høye priser. Forventningene til det nye Munchmuseet kan allerede merkes, sier Elgheim.

Det kjente litografiet «Brosjen», ble auksjonens dyreste verk med et tilslag på 2.2 millioner kroner, og det topper dermed også prislisten for 2019 i det norske auksjonsmarkedet. Salget føyer seg inn i rekken av solide noteringer oppnådd på Munch-Auksjonen nettopp for dette motivet.

Høyeste kunstpriser

De tre høyeste prisene for «Brosjen» internasjonalt har kommet på Munch-Auksjonen; 2.5 mill. kroner i 2015, 2.4 mill. kroner i 2017 og 2.2 mill. kroner i 2019. I tillegg kommer ytterligere tre noteringer over 1 mill kroner som er oppnådd på Munch-Auksjonen hos GWPA de siste ti årene.

- Det kan virke som om vi bevisst har spesialisert oss på dette motivet, men forklaringen er nok at Munch-Auksjonen kanskje er den mest synlige markedsplassen for Munch-grafikk i hele verden. En høy prisnotering blir lagt merke til og generer innlevering av andre verk for salg. Vi har oppnådd internasjonale prisrekorder for en rekke motiver. Derfor leveres det inn til Munch-Auksjonen, og derfor følger alle samlere med på Munch-Auksjonen, sier Elgheim.

2020 blir et spesielt år

Munch-Auksjonens 20-års jubileum sammenfaller med at det nye Munchmuseet åpner i Bjørvika i høst.

- Med den kolossale interessen vi opplevde rundt jubileumsutstillingene i Munchmuseet og Nasjonalmuseet i 2013, vil forventningene til 2020 ikke bli mindre. Vi skal gjøre ekstra mye ut av Munch-Auksjonen i 2020, så det er bare å glede seg, forteller Elgheim.

Munch-Auksjonen avholdes to ganger dette året, den første blir avholdt i mai, og den andre vil bli avholdt i Munchmuseet på kunstnerens fødselsdag lørdag 12. desember.

- Vi gjør uforpliktende verdivurderinger av kunstverker gjennom hele året fram mot disse auksjonene, og flere interessante trykk er allerede klare for salg, avslutter Elgheim.

Vurderer du salg av grafikk eller originalarbeider av Edvard Munch i 2020, anbefaler vi at du tar kontakt med oss for en uforpliktende verdivurdering og for rådgivning.

Motta nyheter, oppdateringer og invitasjoner på epost

Bli den første til å motta nyheter om auksjoner og salg, få beskjed når kataloger er tilgjengelige på nett og få invitasjoner til visninger, utstillinger og foredrag.

Meld deg på