12052
Utsnitt: Edvard Munch, Selvportrett. 1895. Litografi, Woll 37. Solgt på Munch-Auksjonen 2018 for NOK 980.000

Innlevering pågår. Kontakt oss allerede nå for kostnadsfri verdivurdering og rådgivning vedr. ditt Munch-verk.

Den 25. Munch-Auksjonen

Munch-Auksjonen i Oslo, The Annual Norwegian Edvard Munch Sale, ble etablert av Grev Wedels Plass Auksjoner i 2000, avholdes i desember hvert år, og er den eneste spesialauksjonen i sitt slag. Munch-Auksjonen tilbyr originarbeider og grafiske verker innenfor alle teknikker og epoker, og dermed også alle prisklasser, fra kr. 30.000 til flere millioner.
Nærmere 700 Munch-arbeider har blitt omsatt på Munch-Auksjonen til en samlet verdi på er enn kr. 250 millioner, siden starten i 2000.

For de mest kresne samlerne

Munch-Auksjonen trekker til seg de meste kresne samlerne i verden, og det har gjennom årene blitt oppnådd en rekke auksjonsrekorder i millionklassen for flere av kunstnerens mest kjente motiver. Munch-Auksjonen har for lengst blitt en innarbeidet markedsplass for alle som samler på Munchs kunst.

For nybegynnere

Munch-Auksjonen skal også være et sted for nybegynnere. For å avlive myten om at det er uoppnåelig å kjøpe et originalt, signert grafisk verk av Edvard Munch, er ett av våre slagord «Alle kan eie en Munch». Man bør kjøpe en Munch-verk først og fremst utfra interesse for kunsten og kunstneren. Samtidig er det ett av de tryggeste kunstinvesteringene man kan foreta. I det litt lengre perspektivet kommer det også fordelaktig ut sammenlignet med alternative investeringer. De som startet å samle da Munch-Auksjonen ble etablert i 2000, har hatt en interessant verdistigning på sine kjøp.

Attraktivt for både kjøpere og selgere

Høye krav til teknisk kvalitet, grundige undersøkelser og profesjonell dokumentasjon og markedsføring, gjør Munch-Auksjonen attraktiv og til et naturlig førstevalg både for både kjøpere og selgere.
Selv om auksjonen avholdes kun en gang i året, viser erfaringen at tidlig innlevering gir best resultat. Det gir oss muligheten for å legge ned det dokumentasjonsarbeidet og markedsføringsinnsatsen som vi ønsker. Det gir våre mange utenbys og utenlandske kjøpere anledning til å se de innleverte verkene når kundene besøker Oslo. Og det gir også mulighet for å komme med i vår «Preview», et trykket og digitalt magasin som distribueres til våre kunder, og som er verdifull markedsføring for våre selgere.

Innleveringsfrist for denne sesongens «Preview» er 15. mars.
Den 25. Munch-Auksjonen vil få en mer omfattende markedsføring enn vanlig inkl. planlagte forhåndsvisninger i flere norske byer, og i København og London.
Vurderer du salg av ett eller flere Munch-arbeider, kan den 25. Munch-Auksjonen være en god anledning. Salgsprosessen starter med verdivurdering og rådgivning. Det er kostnadsfritt og uforpliktende.

Kontakt Hans Richard Elgheim, tlf. 920 42 306, eller send foto til hansrichard.elgheim@gwpa.no.

Motta nyheter, oppdateringer og invitasjoner på epost

Bli den første til å motta nyheter om auksjoner og salg, få beskjed når kataloger er tilgjengelige på nett og få invitasjoner til visninger, utstillinger og foredrag.

Meld deg på