Ølhøne
Illustrert: Kat.nr. 21. Ølhøne. Attribuert til Daniel Ulvsson Berg (1733-1773). Vurdering kr. 350 000-400 000. Solgt for kr. 820 000.

Suksess for “Kulturarv”. Se katalog med tilslagsliste.

Suksess for “Kulturarv”

Auksjonen “Kulturarv – Kunst og kunstgjenstander fra Kaare Berntsens samlinger” overgikk de aller flestes forventninger og ble en stor suksess. Auksjonen var historisk med et utvalg man neppe har sett frembudt i Norge i nyere tid. Det forstod kresne, bevisste samlere. Dermed ble det også oppnådd en rekke prisrekorder. Auksjonen viste at samlere kjenner sin besøkelsestid og at utsøkte objekter selger godt selv i usikre tider.

Se katalog med tilslagsliste her

Bla i trykket katalog på nett her

Gjennombrudd for budgivning online

I tillegg til oppsiktsvekkende resultater, var det også et gjennombrudd for budgivning online. GWPA har hatt dette tilbudet en stund, men siden det ikke var kjøpere fysisk tilstede denne gangen “ble salen flyttet hjem i stuen”, og de fleste bud kom dermed online. Mellom 250 og 300 personer fulgte auksjonen hjemmefra. Det er et gledelig høyt tall for oss og viser at hverken interessen eller salget var påvirket av de begrensningene som dagens helsesituasjon skaper. Vi vil ønske publikum tilbake i auksjonssalen når forholdene normaliseres. Samtidig vil vi arbeide videre med tilrettelegging for budgivning hjemmefra. Online budgivning øker kraftig i omfang, for tiden av grunner alle forstår, men vi er overbevist om at utviklingen vil forsterkes også på lengre sikt, rett og slett fordi det er en kundevennlig, lettvint og behagelig måte å by på.

Innlevering til auksjonen 26. mai

Vi forbereder ny live-auksjon 26. mai og søker kunst og kunstgjenstander av høy kvalitet med verdi over kr. 30 000. Også nettauksjonen “Kunst på papir” planlegges avholdt før sommeren. Til denne auksjonen søkes verker med verdi fra ca. kr. 10 000.

“By appointment only”

For å ivareta de nødvendige helsemessige hensyn, avtales besøk enten hos kunden eller hos oss i Gamle Logen på tlf. 22 86 21 86, eventuelt send fotos til hansrichard.elgheim@gwpa.no, eller ring 920 42 306.

Motta nyheter, oppdateringer og invitasjoner på epost

Bli den første til å motta nyheter om auksjoner og salg, få beskjed når kataloger er tilgjengelige på nett og få invitasjoner til visninger, utstillinger og foredrag.

Meld deg på