Spesialister på Edvard Munch, og eldre og moderne kunst av høy kvalitet.

Avsluttet
Fra Jahn Teigens samlinger

Auksjon onsdag 24. februar 2021 kl 12:00

Henting av betalte objekter: Hverdager 10.00-17.00 1.-12. mars

Foto
Teigens Teater turnébuss i Mo i Rana 1982

Fargefotografi
9x13

Turnébussen fotografert i Mo i Rana, på baksiden av Kinoteateret i sentrum av Mo i Rana, der Teigens Teater hadde opptreden/forestilling mandag 31. mai 1982. Fotograf: Trond Kenneth Larsen Kalås, Mo i Rana, dengang utøvende pressefotograf.
Jahn Teigen var flere ganger i Nordland.
Sakset fra avisen 14. juni 2013: Avisa Nordland: "Bodø sitrer av spenning. Jahn Teigen er landets største popstjerne. Null poeng i den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix gjør ham paradoksalt nok enda mer populær. Et knippe av byens lokale helter, med Bjørn Ola Willassen i spissen, starter fanclub som umiddelbart får 300 medlemmer. Når Teigen kommer til byen får han både kult-, legende- og superstjernestatus. Bodø blir hans andre hjem. Lørdag er Teigen tilbake i Bodø. Som headliner under «Rock på torget». 35 år er gått siden mannen med landets mest spektakulære splitthopp samlet 1100 mennesker i Aspåsen aula, og skapte Justin Bieber-tilstander overalt hvor han viste seg. I dag gir ikke Jahn Teigen intervjuer. Han lever et tilbaketrukket liv i Sverige og det er visstnok ingen vits å forsøke å få ham i tale engang. Det stopper selvsagt ikke oss. Vi lurer og lokker, tar kontakt med plateselskap, manager, venner og bekjente av Teigen. Vi prøver alt. Og får jammen napp. Onsdag ettermiddag svarer han på mail. Han husker selvsagt godt tiden i Bodø.

– Etter 00 poeng i Paris reiste jeg på turné og Bodø var en av stoppestedene. Her ble vi møtt av hundrevis av fans på flyplassen med Bjørn Ola i spissen. Banner, røde bukser, bukseseler og solbriller. En fantastisk opplevelse! Konserten var helt vill. Opplevelsen satte dype spor.

Faktisk så dype at Teigen regner Bodø som stedet der karrieren startet.

– Jeg regner nesten den dagen som første dagen i mitt liv som popstjerne. Det var helt fantastisk. Veldig unorsk. Teigen har en lang rekke hits på samvittigheten. De kan du få et gjenhør med lørdag kveld.
– Det er mange år siden jeg spilte i Bodø og jeg gleder meg til å framføre slagerparaden for nye og gamle «medlemmer» av fanklubben".

Auksjonert onsdag 24. februar 2021 kl 12:00

Tilslag NOK 800