Spesialister på Edvard Munch, og eldre og moderne kunst av høy kvalitet.

Innlevering pågår
Munch-Auksjonen 2020

Auksjon lørdag 12. desember 2020 kl 15:00

Gamle Logen, Våre lokaler

2020 blir det mest interessante Munch-året på lenge. Vurderer du salg? Ta kontakt nå, innleveringen har startet.

Munch-Auksjonen 2019 ble en suksess med stor etterspørsel og en rekke høye priser. Se tilslagsliste under "Resultater". Det er for tiden høy aktivitet på alle prisnivåer. Kanskje var Munch-Auksjonen 2019 en forsmak på hva vi har i vente i 2020? I hvert fall var temperaturen på auksjonen høyere enn på lenge.
Det kjente litografiet «Brosjen», ble auksjonens dyreste med et tilslag på kr. 2.200.000, og det topper dermed også prislisten for 2019 i det norske auksjonsmarkedet. Salget føyer seg inn i rekken av solide noteringer oppnådd på Munch-Auksjonen, nettopp for dette motivet.
Faktisk har de tre høyeste prisene for «Brosjen» internasjonalt kommet på Munch-Auksjonen; kr. 2.500.000 (2015), 2.400.000 (2017) og 2.200.000 (2019). I tillegg kommer ytterligere tre noteringer over kr.1 mill. oppnådd på Munch-Auksjonen de sist ti årene.

Det kan virke som om vi bevisst har spesialisert oss på dette motivet, men forklaringen er nok den at Munch-Auksjonen er kanskje den mest synlige markedsplassen for Munch-grafikk i hele verden. En høy prisnotering blir lagt merke til og generer innlevering av andre verk for salg, osv. Internasjonale prisrekorder har vært oppnådd for en rekke motiver. Derfor leveres det inn til Munch-Auksjonen, og derfor følger alle samlere med på Munch-Auksjonen. 2020 blir et spesielt år. Idet Munch-Auksjonen har vært avholdt hvert år i 20 år, åpner det nye Munch-museet i Bjørvika. Med den kolossale interessen vi opplevde rundt jubileumsutstillingene i Munch-museet og Nasjonalmuseet i 2013, vil forventningene til 2020 ikke bli mindre. Vi skal gjøre mye ekstra utav Munch-Auksjonen i 2020. Detaljene og programmet kommer senere, men den viktigste kunngjøringen nå er at vi tar imot bilder for salg til Munch-Auksjonen, både til våren og til kunstnerens fødselsdag 12. desember. Vurderer du salg av grafikk eller originalarbeider av Edvard Munch i 2020, anbefaler vi at du tar kontakt med oss så snart som mulig for en uforpliktende verdivurdering og for rådgivning.

Kostnadsfri verdivurdering

Ta kontakt med Hans Richard Elgheim for en uforpliktende samtale, eller avtale om hjembesøk:

Tlf: 22 86 21 86
Mob: 920 42 306
Epost: hansrichard.elgheim@gwpa.no

Du kan også sende oss bilder og en beskrivelse av verket du ønsker å selge på epost, så gjør vi en kostnadsfri vurdering.

Motta nyheter, oppdateringer og invitasjoner på epost

Bli den første til å motta nyheter om auksjoner og salg, få beskjed når kataloger er tilgjengelige på nett og få invitasjoner til visninger, utstillinger og foredrag.

Meld deg på

Ønsker du å holde deg oppdatert om hva som skjer i kunstmarkedet?

Grev Wedels Plass Auksjoner utarbeider kataloger med fotos, beskrivelse og forhåndsvurdering av alle objekter som skal auksjoneres. Fyldige tekster som setter verkene i en kunsthistorisk sammenheng, er også et viktig element i utarbeidelsen av katalogene. Bestill enkeltkataloger eller årsabonnement.

Bestill her