Innlevering pågår
Fokus 1900

Auksjon torsdag 22. november 2018 kl 18:00

Gamle Logen, våre lokaler

«Fokus 1900» er markedets eneste spesialauksjon over 1900-talls kunst. Det er en godt innarbeidet markedsplass for 1900-tallets mange epoker og de mest kjente kunstnernavnene fra det århundret. Katalogen er ordnet kronologisk for å gi et best mulig inntrykk av utviklingstrekkene i 1900-tallskunsten. Det settes hvert år flere auksjonsrekorder på «Fokus 1900». I juni var det blant annet Charlotte Wankel (kr. 660.000), Gunnar S. Gundersen (kr. 600.000) og Anna-Eva Bergman (kr. 540.000) som utmerket seg med suverene rekordpriser.

Andre navn som har vært gjenstand for stor etterspørsel i det siste er blant andre:

Harald Sohlberg, Nikolai Astrup, Gustav Vigeland, Thorvald Hellesen, Ragnhid Kaarbø, Ragnhild Keyser, Arnold Haukeland, Bendik Riis, Jakob Weidemann.

Grafikk

Grafikken er en viktig del av 1900-tallskunsten. Ikoniske verker som Harald Sohlbergs “Vinternatt i Rondane”, oppnår stadig høyere priser, sist kr. 320.000. Per Kleivas “Amerikanske sommerfuglar” oppnådde rekordpris for andre gang på ett år, denne gang kr. 150.000. Etterspørselen er fortsatt stor etter disse motivene. Grafikk av Edvard Munch henvises som oftest til den årlige Munch-Auksjonen i desember som er en annen spesialauksjon med sterk internasjonal posisjon.

Det er et stort både norsk og internasjonalt marked for grafikk av Pablo Picasso som dermed har en naturlig plass på Fokus 1900.

Grafiske verk av andre kunstnere som kan være aktuelle på Fokus 1900:

Rolf Nesch, Johs. Rian, John Savio, Kaare Espolin Johnson, Gunnar S. Gundersen, Inger Sitter, Frans Widerberg, Jakob Weidemann.

Verk med vurdering under kr. 10.000 henvises som oftest til andre salgskanaler.

Vi forbereder nå kommende «Fokus 1900» i november. Tidlig innlevering øker sjansene for et godt resultat.

Kostnadsfri verdivurdering

Ta kontakt med Hans Richard Elgheim for en uforpliktende prat eller avtale om hjembesøk:

Tlf: 22 86 21 86
Mob: 920 42 306
Epost: hansrichard.elgheim@gwpa.no

Du kan også sende oss bilder og en beskrivelse av verket du ønsker å selge på epost, så gjør vi en kostnadsfri vurdering.

Utvalgte bilder som kommer for salg

Motta nyheter, oppdateringer og invitasjoner på epost

Bli den første til å motta nyheter om auksjoner og salg, få beskjed når kataloger er tilgjengelige på nett og få invitasjoner til visninger, utstillinger og foredrag.

Meld deg på

Ønsker du å holde deg oppdatert om hva som skjer i kunstmarkedet?

Grev Wedels Plass Auksjoner utarbeider kataloger med fotos, beskrivelse og forhåndsvurdering av alle objekter som skal auksjoneres. Fyldige tekster som setter verkene i en kunsthistorisk sammenheng, er også et viktig element i utarbeidelsen av katalogene. Bestill enkeltkataloger eller årsabonnement.

Bestill her